Dag & Nachtzicht

Dag- & Nachtzicht

Dag- & Nachtzicht

Altijd comfortabel in alle omstandigheden!

Tijdens de jacht is het gebruik van verrekijkers, richtkijkers en nachtkijkers erg belangrijk. Dag- en nachtzicht apparatuur kunnen u helpen om zo goed mogelijk zicht te blijven houden op het wild. Er zijn verschillende soorten apparatuur beschikbaar. Zo is er voor iedere jager wel apparatuur naar wens te vinden.

Afstandsmeter

Een afstandsmeter is een optisch of elektronisch apparaat of instrument waarmee afstanden gemeten kunnen worden. De afstandsmeter is ideaal voor als je op jacht gaat, dan kun je goed in de gaten houden waar het dier zich bevindt. Als u jaagt en het klein- of grootwild bevindt zich op grote afstand, dan is het van belang dat u deze afstand nauwkeurig kunt bepalen. Wij hebben voor u diverse rangefinders en afstandsmeters met laserfunctie, die u zowel overdag als 's nachts kunt gebruiken.

Nachtkijkers

Met een nachtzicht camera, ook wel nachtkijker genoemd, kijkt u moeiteloos in het donker. Dit is een camera die bij beweging een afbeelding of video maakt. Een nachtcamera is uitgerust met een bewegingssensor of een infrarood sensor, deze sensoren reageren bij een beweging of verhoogde temperaturen, altijd handig voor de jacht natuurlijk. Veel klein- en grootwild is actief in de schemering op tijdens de nachtelijke uren. Om verantwoord te kunnen jagen is goede verlichting onontbeerlijk.

Richtkijkers

Een richtkijker is een hulpmiddel bestaande uit een stuk optiek met beeld vergrotende eigenschappen. Met de richtkijker bent u in staat om het doel op langere afstand in beeld te brengen. Met de jacht is een richtkijker een must, omdat de afstand tot aan het doel vaak te ver is om goed te kunnen waarnemen en het doel in het vizier te krijgen. Door het beeld van de schutter te vergroten, wordt het mogelijk om het doel beter in beeld te brengen en het schot exacter te plaatsen.

Verrekijkers

Een verrekijker is een optisch instrument om voorwerpen op grote afstand vergroot weer te geven. Het is altijd goed om een verrekijker bij de hand te hebben, vooral in het bos. Vaak kan u op lange afstanden niet alles meteen in zicht hebben, maar met een verrekijker van Euregiohunt is geen dier te ver om gespot te worden door de schutter.

magazine

Lees alles over de jacht

In ons magazine "HuntingTogether" leest u alles over de jacht,
​​​​​​​van het laatste nieuws tot tips en advies.

Ontdek Meer

In de kijker

contact

Vragen? Maak kennis met ons ervaren team!

Wees welkom voor al uw vragen. Kom gerust langs in onze winkel in Ingber (Limburg, NL) of bel / WhatsApp / e-mail ons. Ons team staat graag voor u klaar!

Ontdek Meer